'N HGR kliënt hou Die Stone Oven Bakery se toerusting loop

Steen Oond Bakkerybrood

Het jy al ooit na die Cedar Lee-teater gegaan en daarna na The Stone Oven gegaan om 'n hap te eet, koffie te maak en die film te bespreek? Ek was deel van 'n onafhanklike filmgangersgroep op Meetup.com wat dit net gedoen het. Min het ek geweet dat ek uiteindelik sou werk vir 'n maatskappy (HGR Industrial Surplus) wat van die dele aan ons kliënte Christopher Palda voorsien het, sodat hy die bakkery se oond kon herstel. Jy kan sy storie lees hier afgelaai word waar hy hierdie projek verduidelik. Die oond is in Italië gemaak, en hulle kan nie meer dele daarvoor kry nie. Hy moes self die dele vervaardig.

(Q & A met The Stone Oven se mede-eienaar Tatyana Rehn)

Wanneer en hoekom het jy Stone Oven Bakery oopgemaak?

In 1993 het ek 'n begeerte gehad vir die korsige brode van my Europese tuisland en kon hulle nie in my nuwe huis van Cleveland vind nie. Ek het my eie brood begin maak en dan al die ure van die nag gewerk om brode vir familie en vriende te maak. Wat begin as 'n stokperdjie, het 'n besigheid geword wat baie Clevelanders met 'n hartgemaakte Europese brood gegee het.

In 1995, na 'n paar jaar van die verkoop van groothandel aan restaurante en kruidenierswinkels, het my man en ek besluit om 'n brood en bakkery met 'n Europese kafee te skep. Ons eerste plek was in Cleveland Heights met twee bykomende winkels wat gedurende die volgende 10 jaar in die Galleria by Erieview en in die Eton-Chagrin Shopping Centre oopgemaak is. Behalwe Europese brood en gebak bied ons sop, slaaie en toebroodjies aan.

Hoeveel mense werk vir The Stone Oven?

Oor 35 mense in die restaurante, 11 in die bakkery en drie bestuurders

Wat is jou gunsteling item op die spyskaart?

Brood

Wat is jou gunsteling styl van brood?

Swartbrood, wat suurdeeg gebaseer is

Hoe het jy ontmoet met Christopher Palda, HGR se kliënt wat jou toerusting herstelwerk gedoen het?

Deur middel van 'n gemeenskaplike vriend wat saam met my ex-man gewerk het. Ons het by die huis 'n probleem gehad met ons oond en het die onderlinge vriend geroep om te sien of hy kan help. Hy het gesê hy kan dit nie regmaak nie, maar hy het iemand geken wat dit kon. Dit was 15 jaar gelede. Sedertdien het hy enigiets en alles by die bakkery herstel. As dit nie vir hom was nie, sou ek nie in besigheid wees nie. Hy was my redder.

Wat het met die oond gebeur en hoe was dit vas?

Dit was nie net die oond nie. Dit was die menger en algemene herstelwerk. Hy hou dit aan die gang. Daar is geen permanente oplossing vir die oond nie. Dit is 'n konstante onderhoud.

Wat doen jy as jy nie die restaurant bak en hardloop nie?

My maat loop die restaurantkant. Ek bestuur die bakkery kant en is in beheer van broodproduksie en die broodvervaardigingsonderneming. Benewens die verskaffing van The Stone Oven, verkoop ons groothandel aan restaurante en winkels. Buite bakkerytyd gaan ek na die gimnasium, spandeer tyd saam met my Yorkie en reis. My volgende reis is na Ierland.

Wat inspireer jou?

Verander dinge sodat ek nie verveeld raak nie, soms iets wat ek in 'n tydskrif gesien het of iets wat my fyn vind. Ek is nie meer aan die hande nie en mis nie met die deeg nie, maar ek draai na die lewe en terugvoer van kliënte vir inspirasie.

Na soveel suksesvolle jare in besigheid, watter raad het jy vir ander restaurantondernemers?

Entrepreneurs kom dikwels nie vir raad nie, maar hulle moet dit meer gereeld doen. Moenie meer risiko hê as wat jy kan bekostig om te verloor nie. Ek haat mense om hulself te vernietig. Dit is moeilik om die stukke op te tel wanneer jy emosioneel en finansieel verwoes word. Ken jou goed! Vir my was bakery net 'n stokperdjie, en ek het nie geweet hoe om 'n besigheid te organiseer en te bedryf nie. Ek het geleer op die vlieg en moenie dit aanbeveel aan enigiemand nie. Ek was eintlik baie gelukkig. Dit was destyds serendipity omdat ons 'n leemte in die gemeenskap gevul het en ek het 'n passie gehad.

Wat was jou grootste uitdaging?

Die werknemers, maar nie soos u dink nie. Soos die meeste besighede, is dit moeilik om goeie werknemers te kry en te behou, want sonder hulle is ons niks. Ek het egter nie daardie probleem nie. Ek het 'n groep toegewyde mense, en baie is vir 17-20 jaar by my. Hulle is toegewyd. My belangrikste probleem is om my eie skuld te hanteer om hulle genoeg te vergoed, maar maak steeds sin vir die besigheid. Ek wil eerlik wees vir hulle, sodat hulle lewensgehalte en 'n goeie lewenstandaard kan hê. Ek kan nie wag vir die dag wanneer ek nie vir enigiemand anders verantwoordelik is nie.

Wat was jou beste oomblik by of gunsteling ding oor The Stone Oven?

Dit moet wees toe ons in ons vroeëre plek op die hoek was. Ons was daar vir 10-12 jaar in 'n huurkontrak wanneer die huur verdriedubbel het. Die verhuurder het 'n ondersoek van 'n bank gehad wat die ruimte wou koop; so, hy het gedink hy sal die huur verhoog om die aanbod gelyk te stel of dit anders te verkoop. My maat het pamflette wat hy op die vensters en deure gesit het, gedruk. Dit het die gemeenskap uit. Die burgemeester het aan die president van die bank geskryf, "Stone Oven is die stof van ons gemeenskap en moet bly waar dit is. Ons het baie ander eienskappe wat ons jou kan wys. "Hulle het ons gekos en ons beskerm. Dit is 'n bewys van hoeveel ons vir die gemeenskap bedoel. Ons is 'n gemeenskaplike gemeenskap en wil mense se tuiste weg van die huis af wees. Kort daarna het die geleentheid om ons huidige ligging te koop, ontstaan; So, ons het 'n blok afgelê en ons gebou vir 13 jaar besit. Ons is 'n familiebesigheid en mense ken ons persoonlik. Die items op die spyskaart word vernoem na familielede, insluitend my twee dogters wat jare lank hier gewerk het.

Hoe lyk die toekoms?

Ons het 'n vyf jaar huurkontrak in Eton geteken, maar ons het geen planne om met nuwe plekke uit te brei nie.

Tatyana Rehn, eienaar Stone Oven Bakery

Kontak (Naam van Verteenwoordiger)
Jou naam*
Jou eposadres*
Bevestig U E-Posadres*
Jou telefoonnommer
Maatskappynaam
Item nommer
Jou boodskap*
[Recaptcha]

Kontak (Naam van Verteenwoordiger)
Jou naam*
Jou eposadres*
Bevestig U E-Posadres*
Jou telefoonnommer
Maatskappynaam
Item nommer
Jou boodskap*
[Recaptcha]